Home Naglavne uši

Naglavne uši


UŠI V ŠOLI, VRTCU? Brez panike!

 Pojav uši v šolah in vrtcih sploh ni redek. Ko dobimo obvestilo o pojavu uši se starši včasih odzovemo kar nekoliko panično, saj smo zagotovo že kje slišali, kako nadležno in težavno zna biti reševanje tega problema in se že vidimo v nenehnih pranjih las, perila in vseh mogočih prevlek.

Pa pojdimo lepo po vrsti. Šola in vrtci so komaj odprli svoja vrata. Lahko začnemo s preventivnim ravnanjem. Otroke poučimo, da naj z drugimi ne delijo kap, glavnikov in krtač za lase. Lahko kupimo tudi kozmetični izdelek, ki predstavlja preventivo pred ušmi.

Bolj pozorni moramo biti takoj, ko dobimo informacijo, da so se na šoli ali v vrtcu pojavile uši. Uš je predvidljiva: ne skače, ne leti in se premika počasi. Uši se razširijo na mestih, kjer je veliko ljudi – na avtobusu, v vlaku, v kinu,....včasih uš za prehod na drugo glavo uporabi tudi kakšno drugo žuželko npr. muho.

V primeru opozorila je zelo pomembno, da glavo pregledujete vsaj enkrat tedensko, dokler opozorilo ni preklicano. UŠIVOSTI SE NE SMEMO SRAMOVATI, SAJ NISO ZNAK NEUSTREZNE HIGIENE IN JIH LAHKO DOBI OSEBA KATEREGAKOLI DRUŽBENEGA SLOJA. Tudi dolžina las nima nikakršne vzročne povezave s pojavom uši.

Če opazite prisotnost uši, ostanite optimistični. Naglavne uši so res nadležne, vendar ne povzročajo bolezni. Takoj preglejte glave vseh družinskih članov, temeljito preglejte, da na območju, kjer je glava poraščena z lasmi, za ušesi in na zatilju ni dobro vidnih jajčec (gnid). Bodite pozorni, da jajčec ne zamenjate s prhljajem. Prhljaj se s pihanjem loči od las, gnide pa ostanejo trdno na mestu. Odrasle uši težko prepoznamo, zato je treba biti pozoren na prisotnost črnega suhega prahu ali ostankov sivega prahu na blazinah za spanje.

 

V primeru, da potrdite prisotnost uši na glavi:
1. Nemudoma pričnite z odstranjevanjem uši in preverjajte učinkovitosti odstranjevanja. 
2. Pogosto uporabite zelo gosti glavnik za odstranjevanje gnid, ki niso več žive. 
3. Vsake 2-3 dni preglejte glave vseh družinskih članov. 
4. Prekuhajte vse tkanine, ki so prišle v stik z ušmi 2 dni pred začetkom odstranjevanja (posteljnina, brisače, oblačila).
5. Glavnike, krtače za lase, lasne sponke namočite v vrelo vodo, ki ste ji dodali detergent za pranje in jih sperite.
6. Stvari ali igrače (npr. plišaste živali), ki jih ne morete sprati v vodi ali očistiti na suho, 2 tedna hranite v plastični vrečki.

Sredstva za odstranjevanje:

Naravna sredstva, ki jih uporabljamo za preprečevanje ušivosti, vsebujejo rastline, ki imajo znane učinke na odvračanje mrčesa v naravi, kot so manuka, drevo čajevca (tea tree), kajeput, sivka, limonska trava, origano, timijan, limonovec, andiroba in drugi.
Torej nasmeh na obraz in v akcijo, pa bo :-).

Za izdelke za odstranitev uši linije OVOPID :-), imam odlične povratne informacije iz vseh koncev Slovenije :-)!
Zato vam dragi moji z veseljem priporočam dermatološko testirano in certificirano 100% naravno učinkovito linijo, OVOPID!

 

Izdelki so popolnoma naravni in 100% odstranijo prav vse uši, hkrati pa poskrbijo, da vaš malček poleg ne trpi :-).

Priporočilo predvsem zaradi mnogih zadovoljih staršev, saj si vsi želimo, da bi naši otroci z veseljem v vrtec in šolo hodili :-)!

Izdelke za odstranitev uši, pošljem po povzetju tudi na vaš dom.
Za vse dodatne ali morebitne informacije, sem vam z veseljem na voljo na spodnjem kontaktu :-)


MATEJA : 031 211 001